Minden ami képalkotás

2024. január 12. 11:36 - Bágyi Péter

AI a radiológiának

Független képalkotó diagnosztikai AI gyűjtemény

kepernyokep_2024-01-12_114647_1.png

A kezdeményezésről
www.AIforRadiology.com

kepernyokep_2024-01-12_112530.pngvan Leeuwen, K.G., Schalekamp, S., Rutten, M.J.C.M. et al.
Artificial intelligence in radiology:
100 commercially available products and their scientific evidence.
Eur Radiol 31, 3797–3804 (2021). 
https://doi.org/10.1007/s00330-021-07892-z

 

A radiológiai mesterséges intelligencia átláthatóságának növelése
A honlap a radiológia számára elérhető kereskedelmi mesterséges intelligencia szoftverek átláthatóságát hivatott segíteni.
A kereskedelmi szoftvertermékek kínálata gyorsan nőtt. A potenciális vásárlók számára nem mindig egyértelmű, hogy mi van forgalomban, milyen szabályozási engedéllyel és milyen szinten. Ezért szeretnék növelni az Európában a radiológia számára rendelkezésre álló mesterséges intelligencia szoftverek átláthatóságát, és segíteni az ilyen szoftverek kiválasztását és bevezetését.

A legátfogóbb áttekintés
Áttekintést nyújt a radiológiai gyakorlat számára rendelkezésre álló, mesterséges intelligencián alapuló szoftverekről. A hangsúly az európai piacon van, ezért a CE-tanúsítás feltétele annak, hogy a szoftverek felkerüljenek az oldalra. A szállítóknak tájékoztatást kell nyújtaniuk termékeikről, biztosítva a magas színvonalú tájékoztatást. Ha nem adnak meg adatokat, a vállalati és termékprofil szűkebb körű lesz, és a nyilvános információkból (pl. weboldalakról, újságcikkekből stb.) fog állni. Jelenleg ez a legátfogóbb áttekintés.

A weboldal adatgyűjtését és karbantartását a hollandiai Radboud egyetemi orvosi központ diagnosztikai képelemző csoportja (DIAG) végzi. A DIAG egy kutatócsoport, és nincs kereskedelmi érdekeltségünk ebben a projektben. Nem kapnak semmilyen támogatást a felsorolt gyártóktól.

Jó böngészést!

www.AIforRadiology.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://radiologia.blog.hu/api/trackback/id/tr7918301099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Minden ami képalkotás
süti beállítások módosítása