Minden ami képalkotás

2023. november 17. 12:04 - Bágyi Péter

EUCAIM project

https://cancerimage.eu/

eucaim_1.png

Az EUCAIM projekt abból az igényből született, hogy a mesterséges intelligencia és az orvosi képalkotó adatok felhasználásával - amelyek Európában és világszerte rendelkezésre állnak - előbbre kell vinni a rákdiagnosztikát és -kezelést.
E nagyratörő cél elérése érdekében a projekt a Mesterséges Intelligencia az egészségügyi képalkotásért (AI4HI) projektcsoport öt, korábban finanszírozott projektjét fogja össze, amelyek mindegyike a mesterséges intelligencia és az onkológiai képalkotás egy-egy konkrét aspektusára összpontosított. Az erőforrások, a szakértelem, a kutatási erőfeszítések és a valós eredmények egyesítésével, valamint további kulcsfontosságú szereplők bevonásával az EUCAIM projekt egyedülálló módon olyan erős és egységes kutatási infrastruktúrát hozhat létre és alkalmazhat, amely felgyorsítja az AI-vezérelt rákdiagnosztikai és -kezelési megoldások fejlesztését és bevezetését, és végső soron javítja a betegek eredményeit Európa-szerte.

Az EU által finanszírozott EUCAIM projekt létrehozta a Cancer Image Europe platformot, amely a kutatók, klinikusok és innovátorok számára megbízható helyet biztosít a különféle daganatos megbetegedésekről készült képekhez való hozzáféréshez. A közelmúltban indították el a platform első nyilvános kiadását.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://radiologia.blog.hu/api/trackback/id/tr3918260699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Minden ami képalkotás
süti beállítások módosítása