Minden ami képalkotás

2023. május 11. 08:28 - Bágyi Péter

Nano-X Imaging

Nanox.Arc többforrású röntgen

Az izraeli székhelyű Nano-X Imaging megkapta az FDA engedélyét a Nanox.Arc nevű többforrásos, helyhez kötött röntgenrendszerére, amely 2D-s képeket rekonstruál, akár 3D-s megjelenítéssel, és újszerű, hidegkatódos röntgencsövekkel dolgozik, ami a képalkotást megfizethetőbbé teszi.

60429.jpg
A megoldás több, a páciens körül elhelyezett, alternatív kapcsolású röntgencsővel rendelkezik. Hidegkatódos technológiája digitálisan generálja az elektronokat, hogy ugyanazt a hatást érje el, mint a hagyományos képalkotók.

2023-05-11_8-07-46.png

A "rtg-cső" 2.000° Celsius-fokra hevített fémszálat tartalmaz, amely különleges hűtési és forgatási mechanikát igényel. Rajta 100 millió nano-kúp mező egy szilícium chipen, amely alacsony feszültség alatt is digitálisan vezérelt elektronáramokat bocsát ki.

2023-05-11_8-08-23.png

Újszerű szilícium alapú, alacsony feszültségű, nanoméretű hidegkatód, amely a röntgensugárzáshoz szükséges elektronáramot field-emission technológián keresztül állítja elő.

2023-05-11_8-08-49.png
A technológiáját 2019-ben bemutató vállalat a megoldást szkennelésenkénti fizetős üzleti modellel (pay-per-scan) tervezi értékesíteni, és együttműködik az FDA-val a klinikai indikációk bővítéséhez szükséges egyéb hatósági engedélyek megszerzése érdekében, valamint támogatást kíván szerezni a hatósági engedély megszerzéséhez más országokban is.

Az üzleti modellt megkönnyíti a Nanox.ARC és a Nanox.Cloud integrációja, amely utóbbi képes tárolni a képeket, és megkönnyíti a radiológusok számára a világ bármely pontjáról történő hozzáférést a képek áttekintéséhez.

A Nanox.Arc elvégzi a képalkotást, majd elküldi az adatokat a Nanox.Cloudnak, amely aktiválja a rekonstrukciós algoritmusokat, és több 2D-s képből 3D-s megjelenítésre is képes. Ezeket a DICOM képeket ezután a felhőn keresztül az ügyfél PACS-rendszerébe is továbbítja.

2023-05-11_8-23-56.png

forrás: dotmed.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://radiologia.blog.hu/api/trackback/id/tr9318121350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Minden ami képalkotás
süti beállítások módosítása