Minden ami képalkotás

2024. április 15. 08:59 - Bágyi Péter

Kardiovaszkuláris MR

PáciensInfó+

Az ESR (Európai Radiológus Társaság) Páciensekkel foglalkozó tanácsadó csoportja (PAG) rendszeresen ülésezik, hozzájárul az oktatási törekvésekhez, a betegek álláspontját képviseli a protokollokkal és a minőséggel kapcsolatos valamennyi ESR tevékenységben.
Az ESR valamennyi irányelve és közzétett tudományos cikkei, protokolljai ma már tartalmaznak a betegek számára készült összefoglalókat, amelyek a laikus olvasók számára közérthető nyelven összefoglalják a dokumentumok fő üzeneteit. 
Ezekből szemlézzve folyamatosan a legfontosabbak:

A kardiovaszkuláris MR olyan nem invazív képalkotó módszer, amely lehetővé teszi a szív- és érrendszeri betegségek megbízható azonosítását, és ezért számos klinikai irányelvbe beépült.

A sikeres kardiovaszkuláris MR-vizsgálat elvégzéséhez döntő fontosságú az összes lényeges vizsgálati lépés standardizálása, pl. a klinikai kérdés meghatározása, az előkészítés és a vizsgálat megtervezése, végrehajtása, az eredmények elemzése és a beutaló orvos felé történő kommunikálása.

A jövőben a technikai fejlesztések javíthatják és egyszerűsíthetik ezeket a lépéseket, lehetővé téve e képalkotó módszer szélesebb körű hozzáférhetőségét a specializált központokon kívül is.

Ez a cikk átfogó, lépésről lépésre történő útmutatást nyújt egy kardiovaszkuláris MR-program létrehozásához.

Cikk:
Emrich, T., Wintersperger, B.J., Greco, F.D. et al.
ESR Essentials: ten steps to cardiac MR—practice recommendations by ESCR.
Eur Radiol 34, 2140–2151 (2024). https://doi.org/10.1007/s00330-024-10605-x

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://radiologia.blog.hu/api/trackback/id/tr4118370525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Minden ami képalkotás
süti beállítások módosítása