Minden ami képalkotás

2024. június 03. 11:44 - Bágyi Péter

Prosztata carcinóma - MRI-alapú pontozási rendszerek

PáciensInfó+

Az ESR (Európai Radiológus Társaság) Páciensekkel foglalkozó tanácsadó csoportja (PAG) rendszeresen ülésezik, hozzájárul az oktatási törekvésekhez, a betegek álláspontját képviseli a protokollokkal és a minőséggel kapcsolatos valamennyi ESR tevékenységben.
Az ESR valamennyi irányelve és közzétett tudományos cikkei, protokolljai ma már tartalmaznak a betegek számára készült összefoglalókat, amelyek a laikus olvasók számára közérthető nyelven összefoglalják a dokumentumok fő üzeneteit. 
Ezekből szemlézve folyamatosan a legfontosabbak:

A radiológusoknak jól kell ismerniük a prosztata MRI-alapú pontozási rendszereket és azok alkalmazását a prosztata carcinoma különböző kezelési megoldásaiban.

A szabványosított leletkészítés fokozza az MRI gyakorlati hasznosságát a kezelésben.

Megkönnyíti annak integrálását a rutin gyakorlatba, a betegek eredményeinek javítása érdekében.

Cikk:
Ponsiglione, A., Brembilla, G., Cuocolo, R. et al. ESR Essentials: using the right scoring system in prostate MRI—practice recommendations by ESUR. Eur Radiol (2024). https://doi.org/10.1007/s00330-024-10792-7

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://radiologia.blog.hu/api/trackback/id/tr9618420371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Minden ami képalkotás
süti beállítások módosítása