Minden ami képalkotás

2023. szeptember 05. 22:38 - Bágyi Péter

MRT IB FiRaFó

1993

forrás: Vas Népe, 1993. április 6. (38. évfolyam, 80. szám, 7. o.)

2023-09-05_22-29-37.png

Fiatal radiológusok fóruma

A Magyar Radiológusok Társasága Ifjúsági Bizottsága a napokban rendezte Balatonszéplakon az I. Fiatal Radiológusok Fórumát. A kongresszust megelőzően angol és svéd előadók a computer tomográfia és mammográfia témakörében tartottak egynapos továbbképzést a résztvevőknek. A kétnapos fórum fő témakörei a radiológián és onkológián belüli új diagnosztikus és terápiás eljárások voltak. Ezen kívül a résztvevőknek módjuk volt egy-egy érdekesebb esetük bemutatására. A Markusovszky kórház radiológiai és onkoradiológiai osztályait négy fiatal szakember képviselte. Kórházunkból három előadás hangzott el, kettő a CT vizsgálatok során szerzett tapasztalatokról, illetve egy ritka előfordulású onkológiai esetet ismertettünk. Az üléselnökök és a résztvevők véleménye szerint előadásaink színvonalasak, figyelmet érdemlőek voltak. Közülük is kiemelkedett és nagy érdeklődést keltett a CT segítségével végzett diagnosztikus és terápiás beavatkozásokról szóló beszámoló, melyet dr. Király István tartott. Ezt a világviszonylatban is új módszert Magyarországon mi vezettük be először itt Szombathelyen 1991-ben, és alkalmazása azóta rutinszerűvé vált. Bár a Magyar Radiológusok Társasága elsősorban a 35 éven aluli fiatalok számára rendezte a kongresszust, de azon a Társaság vezetősége és számos ismert „idősebb” kolléga is részt vett. Végezetül ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a Nyugat-Rövikör Rt.-nek, Németh Katalin igazgatónőnek, akik jelentős támogatással járultak hozzá sikeres kongresszusi részvételünkhöz.

Dr. P. T.

--------------

forrás: Somogyi Hírlap, 1993. március 20. (4. évfolyam, 66. szám 3. o.)

2023-09-05_22-36-30.png

Kétszáz orvos két napig konferencián

Fiatal radiológusokfóruma Széplakon

A balatonszéplaki Ezüstpart hotelben tegnap kezdődött a fiatal radiológusok fóruma. Az előadásokat két kurzus előzte meg: az angol előadó a komputeres diagnosztikáról, a svéd professzor az emlőrák korai felismeréséről tartott tájékoztatást. Majdnem kétszáz orvos, kutató vesz részt a kétnapos tanácskozáson, amely mellé kiállítást szerveztek a vizsgálatok elvégzéséhez szükséges legmodernebb műszerekből. Kétévente rendezik meg a fórumot, melyen a fiatalok előadói tapasztalatokat szerezhetnek, s közvetlenebb kapcsolatba kerülhetnek a tudományos élettel. A résztvevők tesztet is kitöltöttek; a legtöbb pontot elérőt kéthetes továbbképzésen látják vendégül Angliában.

Címkék: 1993 MRT IB FiRaFó
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://radiologia.blog.hu/api/trackback/id/tr3518208373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Minden ami képalkotás
süti beállítások módosítása