26
05/2018
0

MRT Tisztújító vezetőség választás 2018

A 2016-ban módosított Alapszabály szerint a Társaság vezetősége 21 tagú. A vezetőség tagjai az elnök, az alelnök, a leköszönt elnök, a főtitkár és a kincstárnok, továbbá a 16 vezetőségi tag.
A jelenlegi elnök Bérczi Viktor mint leköszönt elnök marad a vezetőség tagja.
Jelölni, illetve választani kell
- elnököt
- alelnököt
- főtitkárt
- kincstárnokot
- 16 vezetőségi tagot
- Ifjúsági Bizottságot
- Felügyelő Bizottságot
A Társaság elnökjelöltje az Alapszabály szerint az lehet, aki legalább egy korábbi ciklusban alelnök volt. Ennek a feltételnek jelenleg csak Berényi Ervin alelnök felel meg.

20180117_027_jpg.png

Prof. dr. Berényi Ervin (jelenlegi alelnök) üzenete:

Két évvel ezelőtt motivációs levelemben a következőket írtam:

„Magyar radiológusként, a Debreceni Egyetem grémiumvezetőjeként legfontosabb elhivatásom,
• hogy minél több fiatalt fertőzzek meg az orvosi képalkotás csodálatos világával,
• hogy a fiatalok körében tudatosodjon a multimodális képalkotás fontossága,
• hogy meg tudjunk felelni a jelen kor kihívásainak, különös tekintettel a személyre szabott diagnosztika terén,
• hogy a mindennapos munka mellett a kutatás iránti elkötelezettséget is terjesszem,
• hogy lebontsuk azokat a falakat, melyek az egységes multimodális szemléletet akadályozzák,
• hogy képesek legyünk a hatalmas képi adattengert ez orvosi diagnosztika legújabb fegyvertáraival ötvözni (pl. molekuláris genetika),
• hogy mindent elkövessek a jelenlegi torz finanszírozási rendszer kornak megfelelő helyreállítása szempontjából,
• hogy létrehozzuk a magyarországi szakmai minőségbiztosítási rendszert, minőségügyi kontrollt,
• hogy az orvosi képalkotás a legfontosabb orvosi döntéstámogató rendszerré válhasson.

Eszközeim:
• oktatás,
• kutatás,
• műhely teremtés,
• az informatika valamennyi eszköztára.
• folyamatos kommunikáció és információ csere a jelenleg létező valamennyi kommunikációs csatornán.”

Két év hamar elrepült. De két év sok idő. Az óta sok víz lefolyt a Dunán. Is.
Fontosnak tartom, hogy esetleges gondolattorzulásaimmal tisztában legyetek.

Közel egy éve a Debreceni Egyetem radiológiát és nukleáris medicinát egyaránt magába foglaló klinikája, az Orvosi Képalkotó Klinika mellé „megkaptam” a teljes Klinikai Központ elnöki szerepét. Azóta minden egyes napom egyrészt a teljes betegellátás irányításával, koordinálásával, másrészt az Orvosi Képalkotó Klinika menedzselésével telik. Időközben rengeteg minden történt – a képalkotás szempontjából nem elhanyagolható, hogy 2018. április 1. óta újra a Debreceni Egyetem üzemelteti a radiológiát a Debreceni Egyetemen. Ugyancsak kiemelendő, hogy a Kenézy Megyei Kórház időközben az Egyetem fenntartása alá tartozó Egyetemi Kórházzá vált, így Bágyi Péterrel együtt üzemeltetjük Magyarország egyik legnagyobb képalkotó rendszerét.

Nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt, hogy a szakmánk nem a szakadék szélén áll, hanem már lefelé zuhan. Csak azt nem tudjuk még, hogy van-e rajtunk ejtőernyő… Lásd Szekszárd, Kaposvár, Zalaegerszeg, Honvéd Kórház, stb. stb. stb.

Az elmúlt időszakban szerzett tapasztalataim miatt motivációs levelem ki kell egészítenem. Így korrekt, lássátok, hogy kit „vásároltatok be” president elect-ként.
Elnökségem alatt a legfontosabbnak tartom a betegellátás támogatását, mert csak egy jól szervezett betegellátó tevékenységre épülhet rá minden korábbi gondolatom, melyet az oktatásról és a kutatásról írtam. Egyértelmű, hogy mindent el kell a vezetőségnek követni, hogy ezt segítse. Ehhez azonban a Magyar Radiológus Társaság „üzemeltetésének” teljesen át kell alakulni egy menedzsment szemléletű vezetéssé, melyben jól meghatározott és elosztott feladatokat kell elhivatott, friss, kreatív és dinamikus, a változásokhoz teljességgel alkalmazkodó csapattal megvalósítani. A
Társaság feladata nemcsak az oktatás és a kutatás összefogása, hanem a szakma összes nyűgének-bajának megoldása. Evégett elképzelésem egyértelmű: a Társaságnak és a Tagozatnak, valamint a Tanácsnak együtt kell (!) lélegezni, együtt kell működni, gyakorlatilag eggyé kell válni! Másként nem megy. Minden lobbierőnket meg kell mozgatni!

2016 elején volt egy javaslatom, melyet a jelenlegi vezetés nem fogadott el: azt javasoltam, hogy a leendő elnökjelöltek álljanak ki, mutassák be nyilvánosan programjukat, és azt a csapatot, amellyel a program megvalósítását tervezik.
Nem lennék korrekt, ha ebben változott volna véleményem. Éppen ezért most ismertetem jelöltlistám a vezetőségre, azt a névsort, akikkel az általam vállalt program hiteles végrehajtását tervezem megvalósítani:

Bartek Péter (Győr)
Bágyi Péter (Debrecen)
Bánsághi Zoltán (Budapest)
Bogner Péter (Pécs)
Doros Attila (Budapest)
Hetényi Szabolcs (Debrecen)
Járay Ákos (Pécs)
Király István (Szombathely)
Kostyál László (Miskolc)
Lánczi Levente (Debrecen)
Lázár István (Miskolc)
Olajos Eszter (Budapest)
Riedl Erika (Budapest)
Somogyi Rita (Zalaegerszeg)
Szabó Endre (Szeged)
Szántó Tamás (Veszprém)
Székely András (Debrecen)
Tárnoki Ádám (Budapest)
Tárnoki Dávid (Budapest)
Vályi Éva (Debrecen)

A fentiek mellett Bérczi Viktor, mint leköszönt elnök, és Doros Attila, mint alelnök, leendő elnök, segítségére számítok. Ebből az is következik, hogy alelnöknek egyértelműen Doros Attilát javaslom.

Természetesen a Szakmai Kollégium Radiológiai Tagozata, valamint a Magyar Radiológia mindenkori főszerkesztője meghívottként részt vesz a vezetőség munkájában.

Volt, aki arra gondolatomra, hogy amennyiben én ezt a listát így a Kongresszus előtt nyilvánossá teszem, ezzel „berúgom az ajtót”. Hát akkor most én berúgom.

„Tisztelt nagyérdemű itt a pálya, lehet játszani bátran.”

A bejegyzés trackback címe:

https://radiologia.blog.hu/api/trackback/id/tr4114003718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.