13
04/2008
0

Nagyerdei Képalkotó Esték

Útjára indítjuk a Nagyerdei Képalkotó Esték-et.


Célja, hogy az ország ezen szegletében teremtsünk fórumot a képalkotást művelő és az azt alkalmazó szakemberek számára. Terveink szerint az Estékre havonta egy alkalommal, a hónap első hétfőjén, este 5 órai kezdettel kerül sor a Debreceni Egyetem Orvos és Egészségtudományi Centrum Általános Orvostudományi Karának Pathológia tantermében, az Elméleti Négyszögben.
Minden egyes alkalommal egy-egy adott téma köré szervezzük a programot. Ezzel kapcsolatban várom az ötleteket, javaslatokat.
Az első találozó 2008. május 5-én du 5 órakor kezdődik. Első alkalommal a "Képalkotás a sürgősségi betegellátásban" téma köré szervezünk programokat. Meghívott előadónk Dr. Horváth Gyula a Kaposi Mór Kórház radiológiai osztályának osztáyvezető főorvosa, ki a kórház Sürgősségi Betegellátó Centrumának működését mutatja be képalkotó szempontból. A munkaszervezés kérdésein túl szó lesz a gyakorlatban leginkább alkalmazható protokollokról, és ezek technikai hátteréről.
További tervezett témák:
* a hagyományos radiológia digitalizálódása
* CT diagnosztika (protokollok, multislice, dual source...)
* MR diagnosztika (protokollok, diffúzió, fMRI...)
* intervenciós beavatkozások (onkológiai, vascularis, stb.)
* digitális képalkotás, teleradiológia
* hibrid rendszerek
* molekuláris képalkotás (PET, MR, MR spektroszkópia, új konrasztanyagok, tracerek)
* radiológiai-pathológiai-klinikai esetbemutatások
* munkaszervezés és korszerű menedzsment a képalkotásban
* korszerű képalkotás az idegtudományi kutatásokban
* korszerű oktatási rendszerek és lehetőségek a képalkotás területén (e-learning, web 2.0, stb)
Az Estékre várunk mindenkit, kinek akár a diagnosztika, akár a klinikum, vagy a kutatás területén fontos az információ naprakészsége. Várjuk a témák iránt érdeklődő klinikusokat, a graduális vagy a postgraduális képzésben résztvevő hallgatókat. Kérném, hogy a részvételi szándékot emailen jellezzék!Találkozzunk május 5-én hétfőn este 5 órakor! Téma a sürgősség! Mindenkinek kellemes napokat!

Debrecen, 2008. április 6.
Dr. Berényi Ervin

A bejegyzés trackback címe:

https://radiologia.blog.hu/api/trackback/id/tr81424034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.